Karmøygeddon 24 Paradogmata Ad Hmno 500x80

Det er metal å være blodgiver!!!

av yngve

Røde Kors Mindshare 22

Sett deg inn i dette scenarioet: Du eller en av dine hastes til sykehus, kanskje etter en ulykke, eller en sykdom, og trenger behandling, og blodoverføring. 

Du går ut fra og tar det for gitt at sykehuset har det du trenger. Vet du hvorfor? Det er fordi noen har gitt av sitt blod, donert og brukt tid på at andre skal ha en sikkerhet om det skulle oppstå en situasjon. 

I samarbeid med Røde Kors og Mindshare setter nå Heavymetal.no full fokus på å få folk til å sette fra seg gitaren, legge metalblekka ned litt og tenke over hvor viktig dette er. Røde Kors har gått sammen med Tons Of Rock, og har en konkurranse gående:

"Er du en ekte blodfan, kan du vinne to VIP pass til festivalen i 2023 og samtidig bidra til å redde liv. Bli med! Årets festival ble en stor suksess med over 80 000 glade besøkende i strålende vær! Tusen takk til deg som har meldt deg som blodgiver! Du kan bidra til å redde liv med blodet ditt. Rocke noens verden, rett og slett! Bli blodgiver og vinn VIP-pass til Tons of Rock 2023!

Hver eneste dag trenger alvorlig syke og skadde mennesker blod for å overleve. Blod kan ikke lages – det må gis. Ikke bare kan du være med og løfte fram dugnadsånden i metalmiljøet, du kan også være den som får innpass på Norges største metal- og hardrockfestival."

Røde Kors skriver på sin kampanjeside (der du kan finne regler og detaljer rundt dette):

"Sammen med Norges største rock- og metalfestival skal vi skaffe 6666 nye blodgivere. Er du en ekte blodfan, kan du vinne to VIP-pass til hele festivalen og samtidig bidra til å redde liv. Bli med!

Bruser blodet litt ekstra når du er på konsert med et av dine favorittband i sommerkvelden på Tons of Rock? Vi tror at det finnes mange potensielle blodgivere blant dere blodfans, og sammen kan bidra til å redde liv. Rocke noens verden, rett og slett! Hver eneste dag trenger alvorlig syke og skadde mennesker blod for å overleve.

Blod kan ikke lages – det må gis!"

Jeg er selv blodgiver, og vet hvor stort det verdsettes, og kan da ikke delta i konkurransen. Jeg vet også hvor smalt vindu du skal gjennom for å få lov til å gi, for det er et privilegium, og det er kriterier for at man skal kunne donere blod. Derfor er det ekstra viktig at alle sjekker seg inn, og at de som kan deltar i samfunnsdugnaden.