Rockman Hm 2024 500x80

Den sørlige diskomforten 2018

av yngve

Candlemass  Tons 17 FreimDenne festivalen i Kristiansand, som har skranglet og humpet seg gjennom mange år, helt siden 2002. Jeg husker ennå den bussturen fra Skien i 2001 hvor spiren ble sådd, og plutselig skriver vi 2018. I år har de booket kløktig, det er ny lillescene på plass, slikt fordrer naturligvis å dra litt i presseberte Lena for å lodde stemningen. Og vil Kate Guldbrandsen stille på scenen????

Bilde: Candlemass@Tons Of Rock 2017, fotograf: Jørgen Freim

I år tror jeg Sdc ha booket en lineup som drar litt flere folk enn vanlig, er det din oppfatning også? Når du ser på interesse og forhåndssalg? 

"Jeg håper selvsagt det. Vi har fått mye positive tilbakemeldinger både spesifikt på enkelte band, men også på hele lineup’en, så sånn sett virker det lovende. Forhåndssalget kan vi erfaringsmessig ikke lese så voldsomt mye ut ifra, og pr. nå er det ikke store forskjellen fra i fjor på denne tida."

Det å tenke variasjon, og både ha med Carach og Candlemass, som opererer i hver sin ende av skalaen, og samtidig ha black, groove, thrash og streit metal, det vitner om at det har vært omtanke på bookingmøtene 😊 Hvordan er dere selv fornøyd med resultatet? Er det treff på dere personlig? Eller gikk dere litt ut av sonen og booket litt på hva dere tror folk vil se?

"Omtanke og omtanke.. fornuft?? Samtlige er som vanlig storveis fornøyde, he-he. Noe er det treff på personlig, men ikke bare. Innad i bookinggruppa er det ingen sjanger som regjerer, man har litt forskjellig smak. Vi har vel også klart å gro både følehorn og værhår, når det gjelder å fange opp hva folk er interessert i, og hva vi også tror kan tenkes å falle i smak hos vårt publikum."

I år er det som vanlig Kick som står for hovedscenen, er dette fortsatt en optimal løsning? Dere hadde ikke alternativer på bordet? Det er såpass velfungerende at det bare er sånn?

"Man går for ærlighet og sier at det ikke er optimalt. Vi hadde likt å få alt under ett tak, og det en noe vi jobber litt med å få til på sikt. Det er en god del faktorer som spiller inn for at alternativene vi har sett på kan være aktuelle. Som en så kjip ting som økonomi.. det bør for eksempel ikke bli dyrere å benytte en annen venue."

Tolv Bord skal sies å være et relativt lite kranglete lokale å forholde seg til for publikum, man skal være teeeeeemmelig sveiseblind på fylla om man skal bomme på det 😊. Bra greie det? Å få på plass en lillescene rett over gata?

"Tipp topp! Tenk så lett å forklare veien! Jeg har personlig ikke vært på konsert der enda, så det blir spennende å se hvordan det fungerer. Vi får en generalprøve på Kick off-et."

Carach Angren

Er engasjementet til dere i teamet like sterkt fortsatt da? At dere gleder dere hvert år? Festivalplanlegging har jo blitt en helårsgreie for mange, før var det litt mer konsentrert. Det krever jo sin dame/mann 😉

"Vi har styremøter med ujevne mellomrom gjennom hele året, samtidig som vi også jobber med det den enkelte har ansvaret for. Arbeid med neste års festival overlapper allerede årets festival for å si det sånn, og det er jo ikke spesielt uvanlig. Bookinga for eksempel, det er klart vi har begynt å snuse på det allerede."

Dine personlige favoritter i år da? Banda du skal se uansett hva som skjer?

"Er det sånn at jeg egentlig bør forholde meg nøytral her? Jeg vil få med meg Myrkskog jeg 😃 Shakma har jeg lyst å høre, Vorbid er fett og Carach Angren (bilde, fotograf: Ukjent) er jo artig. Prøver å få med meg litt av alt om sjansen byr seg."

Det er litt utveksling mellom dere og Karmøygeddon på mindre lokale band, funker det? Selv digger jeg det der, veldig mange glemmer at man er del av et miljø og at mindre band må hjelpes fram.

"Det gjenstår jo å se siden det er første året. Mental Disaster spilte på Karmøygeddon, og vi får Fear Theories. Så lenge de dukker opp fredagen og spiller, har det vel fungert har det ikke? Det er absolutt trivelig at vi som festivaler kan forsøke å hjelpe band frem, og ikke minst at vi kan bidra til å hjelpe hverandre."

Er det stor pågang av band som vil spille fortsatt? At dere må velge bort, si nei, til mange?

 "JA!! Det kan by på problemer å få tid til å sjekke ut alt ordentlig (Men dere må ikke slutte å sende inn altså dere band!).

Skulle vi sagt ja til alt hadde det blitt en meget lang festival, men heldigvis er det mange det er lettere å velge bort enn andre. Det finnes mye der ute som rett og slett ikke holder mål, og det tenker jeg kanskje du vet litt om selv. Når man innimellom også får henvendelser fra noen som representerer Kate Gulbrandsen eller diverse danseband, er jo saken grei. Det får bli en annen festival. Som forhåpentligvis ikke jeg er med i, he-he."

Vel, jeg kommer nok også i år, og ser fram til å stå litt i skyggen og myse på banda – og det skal sies at jeg setter pris på et par-tre av bookingene 😊 Tusen takk for tiden din Lena, og håper alt går smertefritt fram mot og i gjennomføringen av festivalen 😊 .

"Takk selv! Vi sees."

Bilder under: Vorbid livshot fra Karmøygeddon 2018, fotograf: Jørgen Freim. Bandbilde, Shakma, fotograf: Jarle Langåker

Vorbid Karmøygeddon 18 FreimShakma Jarle Langåker 18