Deiphago "Into the Eyes of Satan"

av rune stordahl

A2936634022 10Selskap: Hell's Headbangers

Release: 07.08.2015

En solid dose kaotisk galskap.

Jeg skal ikke skryte på meg å kjenne alle fire albumene til trioen by heart, men jeg undres på om ikke dette må sies å være deres produksjonsmessig mest tilgjengelige album så langt i karrieren? Uten at det sier så mye, siden Deiphago kanskje er det mest uforsonlige og voldelige bandet innenfor Bestial War/Black Metal-segmentet.

Kjenner du til dem fra før vet du hva du får, bare med bedre lyd. Kjenner du ikke til dem kan du forberede deg på en ekstremt utmattende og drøy halvtime med ulyd, hvor gitarsoloene må sies å være noe av det jævligste som er festet på digital teip. Og jeg er ikke sikker på om jeg mener det positivt eller negativt.

De raser stort sett avgårde som et ukontrollert stridsartilleri, på stigende blodrus, hvis eneste formål er å knuse absolutt alt på sin vei. Og det kjennes ut som om hjernen ligger maltraktert og i ruiner etter en gjennomlytting av Into the Eyes of Satan. Panzer Division-skiva til Marduk fremstår som easy listening til sammenligning.

Den første tanken som dukker opp i skallen etter en runde med skiva er ikke "fett, jeg setter den på en gang til", men det har hendt at det har blitt et par runder på rappen. Og det kan jeg si; etter sytti minutter i dette ugjestmilde og kakofoniske lydlandskapet trenger ørene og skallen en seriøs pause med stillhet.

Deiphago er neppe et band for alle og hvis du lurer på om dette er noe for deg, holder det med å sjekke ut det første minuttet av Evil and Adverse, for her er de kanskje på sitt mest «fengende».

Deiphago@Facebook

7/10

Tracklist:

  1. Intro: Obliteration
  2. Evil and Adverse
  3. Bloodbath of Genocide
  4. (6 x 6 x 6) / 3
  5. Serpentine Anti-world
  6. Calculated Acts of Cruelty
  7. Red Dragon of Chaos
  8. Ritual Death of the Enemy
  9. Into the Eye of Satan