Karmøygeddon 23 B

Defy The Ocean "Elderflower"

av yngve

A4091908261 16Selskap: Private

Release: 02.09.16

Londonbandet driver rundt på en fantastisk behagelig bølge.

Dette er en duo, Chris og Marcos, de veksle rmellom metal og post-et-e--er-annet, og ligger veldig fint som en versjon av Anathema med enkelte tyngre kanter. Litt doom er det også her, og sammen med de flytende partiene, de tunge, massive og malende riffene og det vakre, er Defy The Ocean et band jeg gjerne anbefaler om du er glad i slik musikk.

Mest av alt tror jeg fans av nyere Anathema vil finne en del tøft her, men også dere som liker det hypnotiserende, vakkert, tungt og med mye innlevelse, vil sette pris på Londonbandet. 

"The duo released their debut singles at the tail end of 2010, and went on to release their debut EP, Myopic, in late 2012. They released another single in mid-2013, and since then they’ve been focused on finalising their latest opus; the splendid Elderflower. Set for a September 2nd 2016 release, and produced by the band, Elderflower signifies the zenith of Defy the Ocean’s sound; expertly weaved layers of rock with thick atmospheric waves of melancholy."

Hele albumet er knallbra, ingen av låtene er svake, og skiva oppnår derfor noe jeg ofte savner; en helhet. Man spiller denne fra start til slutt uten å legge for mye merke til at sporene skifter. I seg selv imponerende.

Defy The Ocean@Facebook

Det er den engelske promotøren Tom Brumpton som sendte over disse filene, og selv om det ikke er alt som kommer derfra som smaker like bra, er det utrolig gøy når man får slike gullkorn.

8/10

Tracklist:

  1. Rest 
  2. Veil 
  3. Elderflower 
  4. Brine 
  5. Vessel
  6. Poisoned 
  7. Bones