Cult Of The Fox "By The Styx"

av arni sørlie

By The Styx Cult Of The Fox 43656412 FrntlSelskap: Iron Shield Recrods/PURE STEEL 

Release: 20.04.18

Svensk heavy metal, hverken mer eller mindre.

Dette er tredje fullengder fra Cult Of The Fox, og det siden oppstart i 2007. Noen demos fra start, og første release i 2011. Litt endringer i lineup, og nå By the Styx

Cult Of the Fox@Facebook

Noen band har god produksjon, gode låter og fin fremførelse. Allikevel er det noe som gjør at det liksom ikke er der oppe det kunne vært. Dette er et slikt band. Det er tradisjonell heavy metal rett fram ut høyttaleren med pådriv og vilje, men det blir fort monotont og litt platt. Jeg vil gå så langt og si det i hovedsak er vokalen som her dessverre kommer uheldig ut. Akkurat som den ikke helt passer med resten, som om den skulle vært i en annen sjanger? Jeg tror de hadde vært tjent med en mer klassisk heavy vokal, og vokalist Magnus hadde kommet mer til sin rett i et litt mer skittent band? 

Det er mange flotte gode låter, som Killing the Black Dog, Nightmaster, Bones Alley, og Shutting`em Down. Dette er låter som Priest, Wasp og UDO kunne hatt på repertoaret.

Vi konkluderer med god instrumentalisering og mye god låtskriving, men det viktigste elementet i et heavy band, nemlig vokalen, gjør at de ikke når opp. 

5/10

Tacklist:

 1. Siege From the Sky
 2. By the Styx
 3. Killing the Black Dog
 4. Riddle of Steel
 5. Blackfriar's Bridge
 6. Nightmaster
 7. Bones Alley
 8. A Warrior Reborn
 9. Return to the Burning
 10. The Damnation of Albert Caneham
 11. Shuttin' 'Em Down