Karmøygeddon 23 B

Crystal Viper "The Cult"

av yngve

Crystal Viper 20Selskap: Listenable Records

Release: 29.01.21

Marta og gjengen er ute med polsk powermetal.

Stilen er power, med Martas solide vokal på topp, ren og sterk. Musikken er relativt klisjefylt, streit med bra soloer og en grei produksjon. Mulig hadde det gjort seg med litt mer trøkk i bassen, eller i lydbildet generelt, men det er for all del en bra jobb dette.

Crystal Viper@www

Etter hvert avslører de at de egentlig ikke har så mye å by på, et par, tre låter ut i skiva synes jeg det stort sett går i det samme. Er du der at du ikke krever mer enn planking av metal, power metal, kjør på. For meg er dette litt for opptråkka. 

Jeg ser de får en del veldig bra omtaler, og blir hyllet for sin nye oldschool metal. De ligger jo der, at de har tatt fra de eldre og pusset med nytt skinn. Og de gjør ikke mange feil, det er veldig godt arbeid her på The Cult. Aberet mitt er bare at jeg liker band som tenker litt mer egenart. 

Alle elementer er bra, de spiller og synger bra, lyden er som sagt bra, samlet er det et ord som legger seg som en oppsummering, bra. Ikke best, ikke dårlig, men et sted midt i mellom. Martas stemmer er ikke veldig spennende, men den er sterk og i sin stil, kvalitetssikret. 

6/10

Tracklist:

 1. Providence
 2. The Cult
 3. Whispers from Beyond
 4. Down in the Crypt
 5. Sleeping Giants
 6. Forgotten Land
 7. Asenath Waite
 8. The Calling
 9. Flaring Madness
 10. Lost in the Dark
 11. Welcome Home (King Diamond)