Karmøygeddon 24

Crowbar "Symmetry In Black"

av yngve

10341643 850645211632189 7727009310660173669 NSelskap: Century Media

Release: 26.05.14

Å gi noe annet enn en god karakter til dette bandet hadde faktisk vært feil.

Enten har du ikke peil, eller du misliker tung, tung doommetal, så enkelt er det. Man kan ikke nekte for at Crowbars musikk etterlater kvalitet i ganen, og at det de har pusset på siden debuten hele tiden utvikler seg og ender opp i snacks. Tung snacks.

Det jeg liker best ved Crowbar er at de ikke er doom only, de har også denne snertene hardrock-greia i seg, litt som Trouble. Noen band er bare doom, seig og uten groove eller en tanke på å inkludere noe annet. Det gjør Crowbar. De av dere som bare liker ultraseig endetidsdoom vil kanskje finne dette litt for uptempo, eller at de beveger seg litt for mye, men det er det som gjør dette bandet så utrolig bra; de ser ikke mot noen, de skaper selv.

Crowbar@Facebook

Denne skiva er ikke noe unntak, og det jeg har hørt selv fra amerikanerne, er alt fett. En rekke som, basert på det jeg har fått med meg, er ubrutt når det gjelder å holde et høyt nivå. Slike band er det ikke mange av. 

Denne skiva synes jeg også trekker litt mot de tidlige skivene, spesielt de par første. Men det er også noen partier, som det svevende, nesten Neurosis-lignende på Symmetry In White, som gjør lytteprosessen en tjeneste (det kommer snart video på denne låten).

Crowbar er doom, men de er også metal, og hardrock. Alt går rundt og rundt i en gedigen sementblander, om du våger å oppholde eg i nærheten kan det være du får permanent skade, bare så du er advart. 

8/10

Tracklist:

 1. Walk With Knowledge Wisely 
 2. Symmetry In White
 3. The Taste Of Dying
 4. Reflection Of Deceit
 5. Ageless Decay
 6. Amaranthine 
 7. The Foreboding
 8. Shaman Of Belief 
 9. Teach The Blind To See 
 10. A Wealth Of Empathy 
 11. Symbolic Suicide 
 12. The Piety Of Self-Loathing