Crisix "Against All Odds"

av yngve

Crisix 18Selskap: Listenable

Release: 23.03.18

Spansk thrash med coresmak.

Bandet er fryktelig tighte, og det de har klart, som ikke mange fikser, er å låte live på skive. Det er en knall produksjon, som lever, trøkker og som umiddelbart tar meg til en livesetting.

Crisix@Facebook

Vokalen er hakket mer core enn det jeg personlig forbinder med thrash, men det er jo slik i dag. Jeg værer litt Havok i sømmene, selv om Crisix ikke er rendyrket amerikanskinspirert som dette bandet. 

Jevnt over er skiva, ...jevn :). Det er mye av den samme knusekraften i alle låtene, og det er ikke mer en noen breakdowns og groovemonsterbiter som skiller sangene. Men det er øs, liv, og full pupp hele veien, og det virker som rabiate bikkjer man holder i lufta, og når man slipper de ned er de allerede i gang med å løpe, bite og bjeffe.

Sliten? Mjo, det tar på å henge med spanjolene lenge, men dette er nok uansett et band som er dobbelt så kult på en scene, og med tanke på at albumet er bra, sier det en del. Søker du det imot nytenkning eller innovasjon er det et stykke unna med Crisix, de tar inspirasjonskildene, pusser og flikker litt, tighter opp og trøkker gassen i bånn.

Stort mer er det ikke å si egentlig, det er ikke så mange lag å spa gjennom; Crisix er flinke, det krever mye å holde tempo og detaljer med en slik energi - og er du i denne båsen fra føre, tror jeg du muligens bør ta tipset og sjekke ut. Karakteren er litt farget av min egen utholdenhet med slik heseblesende metal, men søker du mot slikt er nok et ekstra poeng lett å forsvare på topp.

7/10

Tracklist:

  1. Get Out Of My Head
  2. Leech Breeder
  3. Technophiliac
  4. Perseverance
  5. Xenomorph Blood
  6. Prince Of Saiyans
  7. Leave Your God Behind
  8. Cut The Shit
  9. The North Remembers