Karmøygeddon 24

Connect The Circle "This Is Madness"

av yngve

Connect The Cirlce 20Selskap: Private

Release: 28.02.20

Bandet leker seg i et progressivt landskap. 

Men det er enkelte partier, og også en låt, som skiller seg ut. Selv sier de at de ikke bryr seg om det er "...glam, death, power eller vanlig metal, vi vil bare ha det gøy og spille låtene våre."

Nå er det ikke mye glam eller death her, men en låt som All My Life skiller seg ut, og i sammenheng med min opplevelse av skiva, helheten, er det nok en låt som jeg trakk inn på minussiden. 

Connect The Circle@Facebook

En rolig låt som virkelig gjorde det bra her var In My Darkest Hour. Den avslører en bra vokalist, og her ligger de tett opp til Queensryche på noe. Det er også et hint av Green Carnation synes jeg. 

Et par låter var litt anonyme, et par var virkelig gode, og min favoritt ble faktisk avslutningssporet, United States of Oppression

Progmetallen er tidvis snill, men det er nok bitt her til at jeg vil anbefale deg som liker for eksempel Fates Warning og Queensryche, og uten at jeg er en ekspert, Dream Theater, om å sjekke ut nordmennene. 

Det er også gjort plass til flere hooks, og en låt som The Jester har noe som henger ved deg. Man kan fort ta seg i å nynne på denne om man hører nok, den kryper under huden på deg. Det er noen flotte vokalmelodier her. Så, i noen tilfeller har Connect The Circle klart å sy inn refrenger og hooks i metallen, som er forfriskende. 

Jeg slår et slag for gøtta her, og på topp er de like bra og spennende å høre på som de store banda. Det er et sprik i stil om vi snakker om ytterpunktene, men vi som kjenner til det et par av disse har gjort før, vet at det aldri har vært snakk om å hive seg på et samlebånd. 

Produksjonen er bra, det er en detaljert, bittelitt tørr og bra til slik metal. Noen ganger hadde jeg ønsket meg et litt tyngre gitarsound, men all over er This Is Madness en velfungerende sak. Og misforstå meg rett, det er ikke et tørt sound på den måten ar det skjemmer, det er mye varme her, både fra musikerne og hos vokalisten. 

7,5/10

Tracklist:

  1. The King Is Dead
  2. All My Life
  3. The Jester
  4. In My Darkest Hour
  5. Hill of Skulls
  6. Burn the Sky
  7. Black Feathers
  8. United States of Oppression