Karmøygeddon 23 B

Communic "Hiding From The World"

av yngve

Communic 20Selskap: AFM Records

Release: 20.11.20

Trioen fortsetter sin ferd med bra skiver.

Denne gangen har de beveget seg litt synes jeg, og et par av låtene er svært sterke. 

Born Without A Heart har denne umiskjennelige Communicfeelen, der virkemidlene er noe vi har hørt før. Men det funker, og det funker så bra! Mye av det som gjør denne låta er den rene gitaren og vokalen. Oddleif har gjort noe her på skiva mener jeg, noe som løfter opp og vrir litt bort fra de typiske løsningene vi kjenner. 

Communic@www

Jeg likte godt hugginga på riffene på Face In The Crowd, der viser de en litt annet side av seg. Og Oddleifs toner på vokalen der, litt før solopartiet, smakfullt. Enkle knekk i tonevalg som lett tjener mer inn enn det som gikk ut. Det er grei matematikk :). Mulig min favoritt.

Produksjonen viser seg igjen at de vet å skru, dette er prima. En myk og hard lyd på en gang, hvor trommene kanskje er på sitt beste i å legge seg inn i lydbildet - og hvor bassen er ditto. Jeg måtte høre etter bassen spesifikt for å sjekke hva Erik gjorde, stort sett, men ellers legger den seg svært bra i miksen. Veldig bra. Jeg har som vanlig kun filer, og har Mp3 å jobbe med fra selskapet, med det tatt i betraktning er det bare å applaudere da en cd-skive eller en wav-fil vil dra det ytterligere opp. 

Scavengers Await var tøff, og den lille solosnutten, den frenetiske, det er krydderier vi liker. Denne er også kanskje den tyngste på albumet. Også tittelkuttet, en nesten ti minutter lang låt, synes jeg godt om. Litt mye å gape over, mulig hadde det kunne kommet to låter ut av denne, men den er arrangert bra og har en kul story musikalsk. 

Introen/instrumentalen Soon To Be er slikt jeg liker. Smakfulle og enkle musikkstykker som brekker opp, og som fungerer som bro til neste låt. Og Forgotten avslutter skiva bra. Her snakker vi rolig, oppbygging og hvor låten bare pumper seg i mål. Og hvor siste ord som synges er Soon To Be :).

Temple Of Pride var bra, men ikke favoritten. Dog, den representerer stort sett det Communics stil.

Jeg er litt der jeg har vært med Communic, de er et sterkt band som leverer. Denne gangen dro de litt til siden og klarte, innenfor sine rammer, å gjøre noe litt annerledes. Det er synd de ikke er et band som har mulighet til å turnere og leve av dette, de er helt klart et band vi bør være stolte av, og som er av internasjonal klasse.

Så lenge bandet holder seg her, til å lage metal av denne sorten, og hvor alt er kvalitetssikret, skal det en del til at jeg kommer til å ikke like det de lager. Det måtte ha vært om de hadde skiftet stil totalt ;).

8,5/10

Tracklist:

  1. Plunder Of Thoughts
  2. Hiding From The World
  3. My Temple Of Pride
  4. Face In The Crowd
  5. BornWithout A Heart
  6. Scavengers Await
  7. Soon To Be
  8. Forgotten