Rockman Hm 2024 500x80

Communic, en oppdatering

av yngve

1781233 741620005862352 1121128317 OSiden det er ganske lenge siden bandet slapp sitt siste album, og fordi de er aktuelle med gig i Mandal ikveld, hanket jeg inn Oddleif for en prat. Her tar vi for oss fortid, nåtid og framtid.

Er du i nærheten av Mandal er det duket for Downsouth-festivalen. Communic stiller sammen med blant andre Manitou, Dimension Psychosphere, Harm og Deafmazjiin.

Så over til Oddleif. Det er en tid siden bandet kom med 'The Bottom Deep', faktisk må vi vel helt tilbake til sommeren 2011. Hva er grunnen til at det har tatt såpass lang tid? Turnering?

"Hei, og takk for sist. Ja det begynner å ta litt tid, er vel bare slik det er. Vi spilte en del etter at plata kom ut, vi gjorde blant annet en større Europatrune sammen med Rage, Tÿr og Scar Of The Sun, som var en veldig kjekk tur, tror det var 600-800 publikummere nesten hver kveld. Ellers er det jo barn, jobb famile og slike ting som gjør at man kanskje bruker litt lenger tid enn hvis man hadde gått mer inn for det.

Vi begynte vel å jamme på første nye låta rett etter at vi var ferdige på turneen, tror det var i mai 2012, så har det gått litt i rykk og napp. Vi flyttet også øvingslokale, som tok litt tid, men alt i alt er det bare vi som er litt sirup."

Jeg vet at det nå jobbes med nytt album, hvor langt har dere kommet? Og jeg fikk med meg at et par av sangene ble lange, det liker vi :)

"Ja, det er nytt album på trappene. Alle låtene er ferdig arrangert og det blir 7 låter på albumet."

Trioformatet fungerer fortsatt brillefint?

"Det er ikke et tema å skifte på dette formatet, jeg synes det fungerer utmerket, mindre kokker, mindre søl. Og det trøkker ganske bra, det blir tight og fint. Vi prøvde med to gitarer, og det ble litt mye søl, og udetaljert. Keyboards prøvde vi også, og det liker vi jo, men det ble litt pent i utrykket, så da har vi følt at trio er tingen."

Stemmer det, husker jo denne dansken som var med på blant annet Karmøygeddon i 2005.

Jeg fikk med meg at Communic og bookingselskapet Dragon Production har skilt lag. Dette ble gjort uten kjipe vibber?

"Ingen kjipe vibber, det var Dragon som gikk ut av moderselskapet ASS Concerts, og måtte strippe ned antall artister. De ville fokusere på de bandene som var mest aktive på livefronten, og det har vi full forståelse for."

Og er jakten på ny bookingpartner pågående eller er det i boks? Samt, hva så dere etter i en ny partner, som kanskje Dragon manglet? Er det et forsøk på å skaffe seg noen som kan heve bandet opp og sikre større jobber og/eller mer massive turneer?

"Tja, vi har ute noen følere, men ikke kommet til noen konklusjon. Vi er jo egentlig interessert i å holde det hele på et nøkternt nivå, vi er jo egentlig ikke interessert i å turnere hele tiden. Det er moro å spille konserter, og turnere, men det er mange ting som skal klaffe. Det er mange ting vi sier nei til, så en ny booking må være på våre premisser, og passe våre planer. Vi ønsker også å gjøre litt mer innsats i Norge, vi har jo ikke spillt veldig mye rundt oppi landet her, og vi ønsker kanskje å gjøre noen mindre kortere turer, og ikke de lange på 3-6 uker i slengen, men vi får se hva som skjer."

Når vi er inne på livedelen; hvordan var Blastfest? Jeg så jo lineup-en, og selv om Communic ikke er fløterock, skilte dere dere jo ut.

"Blastfest var knallmorro. Bra festival og flott stemning. Det var overraskende bra respons, og velfylt sal da vi entret scenen, og jeg forventet at det kanskje skulle bli litt glissent med tanke på hva som sto på plakaten. Men det var full trøkk og tilbakemeldinger fra gulvet. Litt kaotisk ble det jo, da Erik på bass måtte kaste inn håndkledet på grunn av sykdom, 2 timer før flyet gikk mot Bergen. Men vår gode kompis Bjørn Hunt ble plukket opp på veien inn mot flyplassen, og fikset bass-trakteringen slik at vi ikke måtte avlyse. Liker ikke å avlyse... Han satt på hotellrommet på natta og øvde inn låtene, og det var utrolig moro og bra jobba av Bjørn som tok dette på sparket."

Communic er fortsatt et band hvor medlemmene er avhengig av inntekt i form av vanlige jobber, noe som er tilfelle for veldig mange vil jeg tro. Har du noen gang ønsket å kunne leve av dette? Eller er livet helt greit, du er litt hjemmekjær og liker å gå på arbeid og spille konserter når det passer?

"Vi lever ikke av bandet, men vi har aldri prøvd å leve av det heller, men alt er selvsagt mulig. Om man satser fullt og turer hele tiden, kan man jo leve av det hvis man virkelig går inn for det. Det er jo bare et sprsmål om dedikering og hva man ønsker ut av livet sitt. Skal jeg snakke for meg selv så trives jeg godt hjemme, jeg har små barn som jeg ønsker å tilbringe tid sammen med, og en meningsfylt jobb der jeg har masse frihet til å disponere dagene som jeg vil. Jeg har egentlig aldri prøvd å bli rockestjerne, jeg trives med å komponere musikk, gå på øvinger med bandet som avbrekk fra livets andre gjøremål."

Communic@Facebook

1311357699 Communic Tbd2011'The Bottom Deep' var jo ganske mørk i fundamentet, dette grunnet hendelser i ditt privatliv. Går det bra med deg? Og hvordan er angrepsvinkelen nå på det kommende albumet? Vil vi høre en forandring på stemningen og det musikalske?

"Jeg har det veldig bra i dag. The Bottom Deep var godt å få ut av systemet, og en prosess av personlig terapi som jeg måtte igjennom, og et album som jeg er utrolig stolt av nå i etterkant. Men planlegger ikke en part 2 av det albumet for å si det sånn.

Musikalsk er vi jo de samme gutta som startet opp med Communic for 10 år siden, så fundamentet er jo det samme, vi føler at vi har funnet vår greie, og det kommer vi til å fortsette med. Med det nye nå så går vi nok litt tilbake til røttene, der vi startet, og hvor vi kom fra. jeg gleder meg utrolig mye til å spille inn dette her. Lange låter, tungt og progressivt er vel stikkord."

Glimrende!

Og hvor gjør dere pre-produksjonen? Og innspillingen av skiva vil foregå hvor?

"Pre-produksjonen lager vi hjemme i mitt prosjektstudio. Dette er mest for å sjekke detaljer, finne riktige tempoer og slike ting."

Vi satser på å komme sterkt tilbake til Communic her på Hmno når det nærmer seg skive, i mellomtiden ønsker jeg dere god innspilling og fine dager :)

"Takk for det, så snakkes vi. Godt å se Heavymetal.no oppe og kjøre igjen."