Rk Rockedame Heavymetal 580x80

Cloth "S/T"

av steinar selstø

ClothbildeSelskap: Private

Release. 15.07.14

Cloth er en trio fra Sørlandet som her er ute med en 3-spors EP. Fra tidligere har man kun en demo på samvittigheten.

Og det er et ganske spennende brygg som serveres, med referanser fra ulike hold. Covermotivet røper lite hva stil angår, noe som er kult. At bandet har latt seg inspirere musikalsk av black metal, er det ingen tvil om. Samtidig er dette altså ikke et sjangermessig rendyrket stykke musikk, og sånn sett passer det veldig greit å kalle det ekstremmetall. 

Lydmessig er det distinkt og tydelig, og alle instrumentene trer godt fram i miksen. Gitarene er knivskarpe, og riffene løftes godt fram av produksjonen. Tydeligheten fungerer veldig godt, ikke minst fordi man samtidig har gitt plass til litt tyngde på det rytmiske plan.

Cloth@Facebook

Førstelåta er en sak der både melodi og disharmoni setter sitt preg. Den er variert, men samtidig ganske lett å komme inn i. Balansen mellom det umiddelbare og det som krever litt mer tid på å feste seg er flott. Absolutt en interessant låt.

Den påfølgende Janus fortsetter på sett og vis, men er samtidig mer catchy og med mer groove. Deler av låta minner om nyere Satyricon, etter at den mer intense førstedelen av låta er unnagjort, men dette er på ingen måte en fullgod referanse. Til slutt har vi Cenotaph. Låta inneholder mye melodi, med den rå vokalen som kontrast til de melodiøse gitarleadsene. Tempoet er jevnt over tatt ned et par hakk. Nok en bra låt, og EP-en framstår som veldig jevn kvalitetsmessig. 

Jeg liker godt det jeg hører fra Cloth og håper på mer framover. Lekenheten er fet og flyten svært god. Musikken har fin dybde, uten å være overdreven. I tillegg dukker det opp mye kult gitarmessig, og mange fete og pulserende basslinjer ligger og ulmer under overflaten. Enda mer, og enda bedre neste gang, så smeller det virkelig fra Cloth

7,5/10

Tracklist:

  1. Afterglow 
  2. Janus 
  3. Cenotaph