Banner Heavymetalno 23september2022 Summermetalfest Update

Chronus "Idols"

av yngve

Chronus 20Selskap: Listenable

Release: 24.04.20

Svenskene leverer en heseblesende rocker. 

Chronus@Facebook

Melodiene og driver sitter løst når Chronus drar av gårde, og i tråd med den svenske modellen, handler det om kommersielle løsninger, kvalitet og en iver bare svensker kan. Og mange svenske band gjør det bra med oppskrifter som ikke nødvendigvis er innovative. 

Det som er gledelig denne gangen er at det er nordmenn som brukes som referanse. For mye av innholdet på Idols er som skåret ut av Audrey Hornes katalog. Og alle vet at Audrey Horne gjør det de gjør best. Også nordmennene låner vilt fra andre, men det de samler opp og presser fram, det er som oftest en svært godkjent vare.

Hvorvidt Chronus vil bli det neste store, at de klatrer der Amaranthe, Sabaton eller Avatar er, uten musikalsk sammenligning, gjenstår å se - men de har hooks og driv som sikrer de en god grunnmur om ikke annet. 

Soloen på Idols!! Flott som bare det. Og det fete og enkle trommegroovet som drar igang Shepard, og som ikke avløses før det har ått neste to minutter, det var blant det jeg likte best. På Shepard var de ørlite tyngre også, men fortsatt med et tykt lag Audrey på fanget.

Produksjonen er ballebra, gjennomført skive på alle måter. I enkelte øyeblikk blir de litt snille, men de har skjønt det med å klage låter som favner bredere enn metalsjangeren. Med Idols tror jeg svenskene vil vinne terreng i flere leire. 

7,5/10

Tracklist:

  1. Mountains Of Madness
  2. Heavy Is The Crown
  3. Shepherd
  4. My Heart Is Longing For You
  5. Ghosts
  6. Sun
  7. Pharos
  8. Black Water
  9. Memories
  10. Idols