210525 Heavymetal No Bannerannonse Kg2022 80x500px

Chontaraz "Speed The Bullet"

av yngve

Chontaraz 19Selskap: CMM GMBH

Release: 01.02.19

Trønderne er ute med nytt album. Og det er fortsatt et band som både er bra og litt lite nytenkende. Men kvaliteten er der.

Chontaraz@Facebook

Metallen er relativt ufarlig, det er en krysning av Kamelot, Gothminister og noe litt extremt. Som også var gjeldende på debuten. De har rendyrket litt mer denne gangen, spriket føles litt mindre i låtmaterien på Speed The Bullet

Jeg så adjektiv som nytenkende og oppfinnsomt brukt om noe på dette albumet, i en anmeldelse, der vil jeg nok legge meg litt på baktyngden og si meg uenig. De gjør det de gjør svært bra, gjennomført i alle ledd - det meste er nok tuftet på inspirasjoner. Men de syr sammen en pakke som er imponerende proff.

Lydbildet, framføringen, overbevisningen, alt er helt i framkant, dette vil bandet. Jeg ser ikke noen grunn til at de ikke skal vokse på seg en bra pondus som band, mulig mer i utlandet enn her hjemme, men metallen de spiller har sine følger også her i Norge.

For meg er det fortsatt litt krasj mellom image og musikk, men i utgangspunktet er ikke det nødvendigvis noe negativt. At de tror på seg selv, spiller på det, og er overbevisende, det vil ta de langt. Men jeg vil kanskje etterlyse en liten øking i aggressiviteten neste gang, det er tidvis litt for Kamelot-søtt. Da er jeg jo selvsagt subjektiv. Metallen til trønderne er jo knyttet sammen av synth, det orkestrale, det pompøse, så det er jo litt avgjørende at du liker powermetal som trekker litt i ekstreme tråder.

Jeg nevnte at spriket i stil var litt mindre, det holder jeg på, men bevegelsen på musikken er egentlig ganske minimal fra forrige til denne nye, så liker du debuten vil jeg tro at dette er en naturlig fortsettelse. Vi følger med og gleder oss til å se hva som skjer, både med bandet generelt og hva som venter på et tredje slipp.

7/10

Tracklist:

 1. Blind
 2. Speed The Bullet
 3. Animalistic
 4. Blue Skies Turn Black
 5. Echoes
 6. Ra Fa El
 7. One
 8. Inflict And Self Destruct
 9. Fences
 10. Cry
 11. Kraakh