Kilanerin-a_war_against_the_world-add_kort-500-opt

Chinbjer "Under Turanens Pisk"

av steinar selstø

Chinbjer 18Selskap: Vakula

Release: 19.12.18

Dette er debuten til en trio fra Sogn. Gutta byr på primitiv black metal, men også litt fiksfakseri. 

Bandet nevner selv en del klassiske inspirasjonskilder, blant annet Gorgoroth, og man er absolutt i det samme farvannet. Tittellåta viser mye av hva man har å by på. Det starter med et solid og breialt riff og det går kjapt unna før man byr på litt disharmoni i en kort stund som for å vise at man er inspirert av mer eksperimentelle black metal-band i tillegg. Skiva fortsetter omtrent slik. Man benytter seg av diverse elementer velkjent for kjennere av tidlig 90-talls norsk black metal med en og annen liten overraskelse her og der. 

Chinbjer@Facebook

Band som dette, med en del heller åpenbare inspirasjonskilder, har lett for å bli kjedelige versjoner av andre, mer kjente band. Chinbjer har fortsatt mye å jobbe med, men potensialet er absolutt til stede. Man han en tilnærming som er fornuftig, synes jeg. 

Man gjør et par sjakktrekk. 

For det første er låtene rytmisk varierte. Altså, man benytter seg gjerne av monotone sekvenser, men fra en låt til neste er det tilstrekkelig variasjon. I tillegg er man varierte vokalt, fra grimme hyl og gromme vræl til en mer episk variant.

Så har man også partier eller låter som bryter opp med noe uventet, ikke minst Everyday Life. Riffet her er absolutt ikke typisk black metal. Faktisk er det også generelt godt med fete riff her, og gutta viser utvilsomt evner til å gjøre noe litt annerledes instrumentelt av en velprøvd sjanger. 

Helt i mål er man derimot ikke ennå. Som sagt, foreløpig ville jeg kalt dette lovende mer enn noe annet.

Produksjonen blir verken fugl eller fisk og er et minus. Jeg tror musikken hadde kledd en mer gjennomført primitivitet eller eventuelt noe helt annet, en kraftigere produksjon som fikk fram trøkket i musikken bedre. Nå blir det liksom noe midt imellom. Det hadde vært kult å høre Everyday Life i en annen drakt, for det kunne blitt riktig så knall. Dessuten er ikke låtkvaliteten helt der oppe. Man har en del freske og kreative ideer og flere fete riff som viser at dette er verdt å bygge videre på, men de fleste låtene inneholder samtidig en del anonymt. 

6/10

Tracklist:

  1. Under Turanens pisk
  2. Verden i fall
  3. In Time
  4. Min død
  5. Evig mørke
  6. Everyday Life
  7. My Kind of Heaven
  8. Ein flamme som aldri vil slukke