Rockman Hm 2024 500x80 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Captain Caravan "Shun The Sun"

av yngve

Captain Caravan 18Selskap: Private (lp via Cursed Tongue Records)

Release: 23.11.18 (lp: 08.03.19)

Retro tungrock/stoner, bandet leverer bra.

Filer kommer det så mye av at det gjerne blir glemt eller gror mose. Sånn er det i dag. Captain Caravan tror jeg ikke lider nød, for de er absolutt ikke et band som sliter med datostempling :). Dessuten er det bare kort tid siden skiva fikk fysisk slippdato.

Captain Caravan@Facebook

Skiva, Shun The Sun, er en flott utgivelse, og har sikret både soundet og en framføring som låter bra. Vel er det litt i gata til dagens retroband, at man prøver å låte gammelt, men klarer det ikke helt. Det er ikke en feil det, for vi er nå en gang i 2019, og har det stashet og den historien vi har. Men det er bra gjort å smøre på så tykt som det kapteinene gjør her, for det oser til tider. 

Det er ivaretatt en gnistrende føring til tider, bare hør på hvordan vokalen snirkler seg rundt i det melodiske landskapet på Illusion Of Meaning. Etterfulgt av en fet solo. Gitarsoloene er veldig ofte med på å løfte låtene til en ny etasje, tidvis er de veldig korrekte og veldig bra til dette bruket. Mot slutten av denne slår det meg hvor bra Black Debbath er til å planke hardrocken med stonervibb, haha, det låter litt Debbath faktisk.

Det kverner og knuser, spilletiden er helt ok, 40 minutter er hverken for lite eller for mye.

Variasjon i denne stilen er ofte et problem, det kan fort gå i det samme hele veien, men Captain Caravan sikrer seg her ved hjelp av blant annet låtene Godkiller og Zombie Machine, kløktig plassert der de befinner seg på skiva.

Helt klart en skive du bør ha, om du ikke allerede har handlet deg et eks. 

8/10

Tracklist

  1. Crown
  2. Illusion of Meaning
  3. Shun the Sun
  4. Godkiller
  5. Zombie Machine
  6. Shadow King
  7. Dirty Red Velvet
  8. Book of Oblivion