Banner Heavymetalno 23september2022 Summermetalfest Update

Calatrilloz "The Marionette's Theatre"

av yngve

Banner Square Zps4a731c37Selskap: Private/GORDEON

Ha-ha, dette var jo genialt!

De tagges som en operatisk miks av symfonisk metal og prog. Og dette er i tillegg svinebra gjort, det er teatralsk og veldig spennende!

Vokalen er dritbra, en ren, musikal-lignende metalvokal som kan minne om Freddie Mercury og et snitt av de gode metalvokalistene fra de store klassiske banda fra hin dager. Så videt et touch av litt skjærings, men ikke noe jeg vil bruke imot bandet.

Calatrilloz@Facebook

Om Rhapsody og Queen hadde fått barn, hadde noe av dette kunne blitt resultatet. Men dette er også veldig spesielt, de har noe eget. De leker seg med prog fra 70-tallet type Jethro Tull når de er på sitt mest tilgjengelige, og de bruker elementer fra hardrocken. 

Er du progfan eller liker metal/hardrock som jobber litt teatralsk, at det arrangeres som et musikkstykke og at istedenfor streit arrangering det heller fokuseres på å fortelle noe ved hjelp av flyt og en fortellende oppbygging? Sjekk ut Calatrilloz , det kan være du finner et band du vil like.

Jeg fikk kun tre låter fra Gordeon, pluss at det var vedlagt radioversjoner av de første to sporene. Jeg kunne gjerne tenkt meg mer.
Vi leser at bandet bruker sminke, kostymer og sceneprops som hjelpemidler for å formidle musikken, og at musikerne framfører sine biter som karakterer på scenen. En progressiv musikal med metalbiter og rockeopera? Ikke meg imot.

(Jeg er ikke sikker på om det er et offisielt cover på disse låtene, derfor mangel på covershot).

8,5/10