Brotthogg "The Die Is Cast"

av steinar selstø

Brotthogg 20Selskap: Private

Release: 01.08.20

Jeg fikk ikke med meg debuten til Brotthogg, men 'The Die Is Cast' er i alle fall en svært fornøyelig sak som fortjener et solid publikum. 

Med to bandmedlemmer med fortid fra Subliritum i besetningen var det ikke spesielt overraskende det som var å finne på denne skiva. Uttrykket er en smeltedigel av diverse og kan fint kalles ekstremmetall. Episk og progressiv black/death/thrash bruker bandet selv på Facebook-siden. 

Brotthogg@Facebook

Sikkert er det at det er nokså mye å ta innover seg her, men det melodiske fokuset gjør at låtene likevel er greie å komme inn i, og det er flere melodilinjer man merker seg allerede ved første lytt. Åpningssporet Nokturne viser dette med all mulig tydelighet. Det går til tider lynkjapt unna, men det er likevel en typisk åpningslåt som fester seg umiddelbart. Små detaljer, som innslaget av renvokal i refrenget, bidrar også godt i så måte. Videre inneholder låta en del krydder i form av litt synth, som ikke er mest fremtredende i lydbildet, og en herlig gitarsolo. Basstrommene går til tider heftig fort, men det blir likevel ikke bare intensitet og/eller brutalitet her takket være nevnte elementer. En flott låt som setter standarden høyt. 

På sett og vis kan man si at det hele simpelthen fortsetter i samme spor. Tempoet varieres jevnlig, men spesielt Draugen er gjennomgående mer tempobedagelig. Trommingen pisker dog opp intensiteten også i denne låta innimellom. I samtlige låter finnes det flotte, melodiske innslag fra gitaren. Også vokalt varieres det, og typisk grim blackvokal mikses fint med en småaggressiv og tydelig artikulert renvokal. Man rekker aldri å kjede seg, og samtidig er ikke fokuset på å dytte mest mulig inn i låtene eller å skape kaos på noen som helst måte. Fokuset er på sterke låter, og samtlige spor er vellykkede. 

Produksjonen er klar og instrumentene distinkte. Dette gjør selvsagt lyttingen lettere og bidrar ytterligere til at detaljene er greie å få med seg selv om det er ganske mange av dem. Ikke helt produksjonen for deg som liker skitt og møkk, dog.  

7,5/10

Tracklist:

  1. Nokturne
  2. Behind the Gateways
  3. Liberation
  4. Draugen
  5. Forlis
  6. Resurrection
  7. Iacta Alea Est