Karmøygeddon 24

Brainstorm "Scary Creatures"

av yngve

Scary Creatures 36048520 FrntlSelskap: AFM Records

Release: 22.01.16

Brainstorm, tyskerne jeg aldri har fått foten for, men som imponerte live.

Jeg skal se de i mai neste år, på Karmøygeddon, da skal det bli gøy å se om dette mønsteret gjentar seg. Men egentlig må jeg vel innrømme at denne siste her er hakket over det jeg husker fra gjengens tidligere skiver. 

Brainstorm@Facebook

Det er en ørliten aggressivitet her som bandet tjener på. Powermetal er ikke nødvendigvis min greie, men jeg liker mange band i sjangeren allikevel. Faktorene som ofte skiller banda fra hverandre, og det som gjør at jeg kan like noe, er om det er et tung rifforama under det hele. Og Brainstorm har en god del tøffe riff, i grenselandet til thrash, og en vokalist som ikke skriker, men har en ren, dyp og bra stemme. 

Begynner jeg å sette pris på Brainstorm altså?

Nja, smaken jeg fikk av åpningssporet varte ikke lenge, for jeg måtte helt til fjerde spor før jeg fikk litt blodsmak i kjeften igjen. Også tyngden i tittelkuttet og Take Me To The Never var knall - så noe positivt ble det. Uttellingen ble ikke full pupp, men et par slengebryster sitter jeg igjen med av inntrykk.

Et album jeg nesten vil garantere at fansen vil like, og et album jeg ikke har noe problem å anbefale til dere som liker kraftmetal, tung, riffete, ikke så veldig melodiøs. 

6,5/10 (sterk)

Tracklist:

  1. The World To See 
  2. How Much Can You Take 
  3.  We Are 
  4.  Where Angels Dream 
  5.  Scary Creatures 
  6.  Twisted Ways 
  7.  Caressed By The Blackness 
  8.  Scars In Your Eyes 
  9.  Take Me To The Never 
  10.  Sky Among The Clouds