Rk Rockedame Heavymetal 580x80

Blindfolded lar musikken gjøre jobben

av yngve

12105973 421038238091052 6279739671073062079 NOverskriften henviser til at intervjuet ble kort og kontant, og det er helt greit det, spesielt når musikken slår så hardt som den gjør. For ikke så lenge siden slapp gjengen skive, den fikk en grei karakter av meg, og jeg skrev blant annet følgende: "...det er blytung dødsmetal med thrash som skjelett. Rett og slett."  Les resten HER.

Her snakker vi musikalsk juling, hva i all verden fikk dere til å velge en så blytung greie? 

"Vokalen legger egentlig føring for denne type sjanger. I tillegg liker jo alle i bandet den type metal."

Blindfolded@Facebook

Blindfolded er en sekstett, det er mange å krangle/dele/spille med . Fungerer det greit? 

"Det fungerer bra! Diskusjoner blir det alltid, men sånn må det være."

Og bakgrunnen for navnevalget? 

"Pål valgte navnet The Blindfolded Angel, men landet på Blindfolded enkelt og greit. Det skriver seg jo ut fra andre bandnavn."

Noen band hiver jo på hauger av lag i studio, men med seks stykker på en scene vil dere det jo være fint mulig å gjenskape dette live. Har dere fått noen tilbakemeldinger på konserter? 

"Vi får gode tilbakemeldinger fra konsertene våre, og fyller vel greit ut lydbildet fra albumet siden vi er, som sagt, en sekstett."

Gamlefar Morfeus, kjent fra Dimension F3h og Limbonic Art, står for produseringen. Hva gjorde at dere valgte ham? Og hvordan var studioprosessen? Frustrerende, bare gull, mye jobb, uenigheter internt? 

"Morfeus er jo god venn og musiker/kollega, så det var enighet i bandet om å hyre han. Vi kjenner hverandres såpass musikalsk at hele innspillingen gikk bra, selv om det var en lang prosess."

Jeg kjenner jo til Pål godt, fra tiden i Cutthroat, et band jeg har sansen for. Men resten? Er det ok å spørre om en kjapp oversikt over hva dere har gjort, og eventuelt gjør? Siden dette intervjuet er en innføring i Blindfolded på Heavymetal.no?

"Thor Øyvind spiller også i Cutthroat, Øystein kommer fra Supremacy, Jan Richard har bakgrunn fra vikingmetal & punk, Espen kommer fra Arch Nemesis og spiller også i Synkvervet, Tom Brede kommer fra Bugs B Gone."

Hvor henter dere inspirasjon? Jeg hører jo en del thrash her, som jo er fundamentet til dødsmetallen, og jeg hører doomen, og for så vidt døden også. Er det spesifikke band dere alle er enige om sparker ræv? Eller har dere en variert musikksmak dere imellom?

"Alle har sine personlig inspirasjonskilder, Vi liker mye forskjellig, men det er også mange felles band som vi lar oss inspirere av. For eksempel kan vi jo nevne My Dying Bride, Behemoth, Machine Head, Opeth, Gojira, Paradise Lost, Kampfar, Dimmu Borgir og Devin Townsend."

En stor del av Blindfoldes uttrykk, det som gjorde at jeg fikk foten for at dette kan bli noe, var bruken av lydtepper og stemningsfull bruk av synth. Har dere alltid hatt tangenter? For Blindfolded hadde vel strengt tatt kunne gitt ut denne skiva uten synth også, men da mye fattigere etter min smak.

"Tangenter har vært en del av soundet til Blindfolded. Etter at Øystein kom inn i bandet har synth fått en mye større rolle, og det passer oss glimrende."

Og vinyl!!! Hvem slipper dette? Et selskap, eller dere privat?

"Vinylen blir som cd-en også sluppet på Indie Distribution."

Har dere mottatt mange anmeldelser fram til nå? Og er folk generelt happy? Er det mye enten/eller, eller får dere noen midtpåtreeet-anmeldelser også? Jeg vil kanskje tro at folk enten digger dette eller rett under.

1740212975

"Vi får gode tilbakemeldinger fra skiva, men har ikke rukket å få med oss anmeldelser ennå."

Det er en tide siden intervjuet ble gjort, google litt og kanskje det dukker opp noe om noen er interessert.

Så, er Blindfolded et band dere satser alt på? Er det hovedfokuset hos alle medlemmene?

"Blindfolded er vårt hovedfokus nå og fremover."

Tekster fulgte ikke med i bookleten, hvorfor? Og hva går det ut på? Hva er essensen hos bandet, som blir profilert i tekstene?

"Pål skriver alle tekstene. og de er veldig personlige for ham. Vi diskuterte innad i bandet om vi skulle trykke tekstene i bookleten, og ble enige om å ikke ha de med. Det er mye sorg og tragedie som utspiller seg i tekstene våre."

Og bookleten, vakre bilder, hvor ble disse tatt? Og de akkompagnerer musikken flott synes jeg.

"Bildene er anskaffet av Pål og bearbeidet av Pål og Morfeus."

Så litt tabloidstuff. Hva snurrer i spilleren for tiden?

"Vi hører på våre venner i Kampfar, og følger stort sett med på alt av utgivelser,"