Karmøygeddon 24

Blackslash "Lightning Strikes Again"

av yngve

Blackslash 18Selskap: Iron Shield/PURE STEEL

Release: 04.05.18

Tyskerne er ute med sitt tredje truemetal-album.

Og greia fungerer den. Det er fortsatt et band som kan sine saker, som høres smått genuine ut, ikke for mye kopiering. Men, det er samtidig svært lite nytenking her. Det er hauger av Maideninspirasjon, og de ligger ikke sååå langt unna amerikanerne i High Spirit. Og kanskje best av alt, de minner meg Black Axe, et Nwobhm-band jeg er svært glad i. Også svenske Wolf, slik de var i starten, kommer litt i tankene underveis.

Blackslash@Facebook

Med et cover som er en rar krysning av en moderne Eddie i en alternativ Somwhere In Time-setting, og med et snev av den rare figuren Metallium drev på med, scorer de ikke så høyt med coveret. Der hadde de mer flaks med sitt forrige album.

Produksjonen er klar, energisk og slik det må være til slik metal. Blackslash er et band som ligger og vipper mellom hardrock og metal, men hvor metalbiten klart er i overvekt. Soloene er bra, klassiske, en del svært bra men uten voldsomme mengder nyskapning. Vokalen er ren og sterk, litt lys, og det er kanskje ett av de sterkeste kortene bandet har spør du meg. Det og drivet de klarer å frambringe.

En del av riffene er knallfete, og jeg tør påstå at du kommer til å like dette om du er fan av de melodiske og litt uptempobanda innen metallen fra 80-83. 

Blackslash fikser det igjen, og da er det bare å se fram mot neste skive, til mer fet metal og for å se om det de har klart til nå vil fortsette.

8/10

Tracklist:

  1. Lightning Strikes Again
  2. Night City Street Lights
  3. Skyline Rider
  4. Eyes of A Stranger
  5. Illuminate the Night
  6. Steel Held High
  7. Save My Heart
  8. Shine On
  9. Unknown Heroes
  10. Right to the Top