Rockforums B 80x500 210525 Heavymetal No Bannerannonse Kg2022 80x500px

Berzerker Legion "Obliterate The Weak"

av steinar selstø

Berzerker Legion 20Selskap: Listenable

Release: 31.01.20

Nytt orkester på metalkartet, men med mye rutine innabords. Mulig det pirrer om man får vite at kvintetten har fartstid fra band som Vader, Dark Funeral og Asphyx, for å nevne noen av de mest navngjetne? 

Berzerker Legion@Facebook

Lista over kan ses på som tegn på to ting. For det første at dette dreier seg om metal tilhørende den ekstreme siden. For det andre at dette er karer med fartstid som vet å traktere instrumentene sine og hvordan man får et band til å høres proft ut. Begge deler stemmer.

Stilmessig er ikke dette helt i samme retning som bandene nevnt innledningsvis, men det er i samme gate som enkelte andre band kvintetten har bakgrunn fra. Det åpner med et melodiøst riff og fortsetter på samme måte gjennom samtlige spor. Melodiøs death metal kan nå være så mangt, og i Berzerker Legions tilfelle er det ikke den mest puslete utgaven man møter. Vel så mye som melodi preges skiva av den blytunge basisen. Nyskapende er dette med andre ord ikke, men det er velgjort og fans av stilen bør definitivt sjekke skiva. 

Skiva er jevn. Man kan saktens si at nyansene ikke er store, for alle låtene glir fint inn under nevnte sjangerbenevnelse. Samtidig er det på ingen måte slik at man føler at dette er en haug tilnærmet like låter. Tempoet varieres og gutta kan sine saker når det gjelder å snekre melodier. Favoritten her i gården er Of Blood And Ash, men jeg mistenker at folk vil ha veldig ulike meninger om akkurat dette. 

Vow-opplevelsen uteblir dog. Den ville nok dukket opp dersom skiva ble sluppet for 25 år siden, men per 2020 har man hørt så mye metal i samme naboområde som dette at det kreves enda mer før man blir fullstendig bergtatt. Bra, men ikke mer, med andre ord.

Sistelåta her er for øvrig kun å finne på CD-versjonen.

7/10

Tracklist:

 1. Rise Of The Berserker (Intro)
 2. A Word In Despair
 3. I Am The Legion
 4. Of Blood And Ash
 5. Obliterate The Weak
 6. The Falling Dawn
 7. The King Of All Master
 8. Upon The Throne Of Mortem
 9. A Lurking Evil
 10. In The Name Of The Father
 11. Death Euphoria (Bonus)