Rk Rockedame Heavymetal 580x80

Bernt Sunde "Bricks And Mud"

av steinar selstø

ImBernt Sunde har tidligere hatt en liten finger med i spillet i form av studioarbeid for mer kjente Penitent. Her har han samlet et knippe låter skrevet i perioden 1999-2003. 

La det være sagt med en gang; dette er for spesielt interesserte. Metal finner du særdeles lite av, med Rebellion Am I som unntak, og skiva føles mest som en samling introer og intermessoer. De fleste sporene er instrumentale. Når vokal første gang benyttes, i Harvest, er det en grim og teatralsk variant som er famøse Mr. Doctor opp av dage. Stemmebruken er mer variert utover skiva, men man sitter nok igjen med følelsen av at Mr. Doctor har betydd en del vokalt for den godeste Bernt Sunde

Skiva handler mye om samples, synth og stemninger. Enkeltspor fungerer ålreit. Nevnte Harvest er ett av dem, men også Meditation for Accordie, Rebellion Am I og The Key er trivelige. 

Sjekk ut skiva på Wimp

Vokalen føles generelt helt nødvendig. Uten stemmen til stede framstår låtene langt mer tamme og langtekkelige. Som sagt, dette føles mest som en samling introer, og en hel skive proppet fullt av den slags blir gjerne litt mye av det gode. Noe litt annet ved siden av, noe som kunne stått som kontraster, hadde gjort skiva så mye mer levende. Nå er intensjonen her muligens bare det å få ut en rekke låter som i utgangspunktet aldri var ment samlet på ett verk, men når de likevel først samles på denne måten, ville det vært interessant og funnet ut hvor godt de hadde fungert dersom de i større grad var mellomspill, introer og outroer blant mer ordinære låter.

Bernt Sunde@Myspace

4/10

Tracklist:

 1. The Cognoscenti (Introduction)
 2. The Birth
 3. In The Image Of Man
 4. Boots Of Justice
 5. Nightmare
 6. Harvest
 7. IEGO
 8. Bricks And Mud
 9. A Decision Of Power
 10. Meditation For Accordie (Intermission)
 11. The Key I/II/III (Intruder/Dreams/The Faun)
 12. Terra Horribilis
 13. A Gust Of Wind
 14. Rebellion Am I
 15. Reborn
 16. Dovregubbens Hall (Farewell)