181122 Heavymetal No Bannerannonse Kg2019 80x500px

Befouled "Old Broken Bones"

av yngve

Cover170x170Selskap: Private

Release: 08.08.15

Befouled er oldschool. Dritrå oldschool. 

Vi snakker dødsmetal ala tidlig 90-tall, hvor band som Entombed regjerte, og Befouled har skrudd gitarlyd til å kunne matche svenskene og resten av banda som hersket den gang. 

Befouled@Facebook

Fem låter, alle i nogenlunde samme tempo, halvseig groove, brutalt kjellervokal, Befouled har fikset en genuin kopi med denne ep-en. De har fikset å gjenskape, ikke skape, dette er en tribute til en svunnen tid, var du der og vil tilbake, prøv deg på Old Broken Bones

Produksjonen er nok ganske bevisst lagt, men i 2015 hadde jeg kanskje tålt mer trøkk. Det er for all del makt og feite greier på gang, men full uttelling fikk jeg først når jeg vrei volumknotten godt mot høyre. I lavere lydnivåer følte jeg ikke den samme energien, men dog, dette er jo metal, og metal skal spilles høyt. 

Gitarlyden er nok det som definerer bandet mest som et hyllestband til svenskescenen, men vokalen er også ganske riktig. 

Jeg har hørt denne i stykker, uten at jeg tilter, men hvor jeg hver gang finner en plass i systemet som får utløp for noe. De treffer godt, og er du stillesittende når The Eternal March durer i gang, er du syk, søk hjelp.

Det er et fett band, hvorvidt de har kommet for å bli er tidlig å mene noe om, men akkurat nå føler jeg det var korrekt metal å stappe ned i kurven, metalscenen i dag har horver av kopister og se-seg-tilbake-band, Befouled sørger for at svensk horrodød kommer litt fram fra skyggene, men der er det ikke mye lys gitt, knapt et liten lysblaff i trappen ned til kjelleren….moooaaaah.

Om du er kjapp kan du fortsatt slenge deg på en konkurransen jeg kjører her, imorgen er det trekning. Bandet har kun trykket 100 ex av en fysisk utgav, i enkelt pappcover. 

8/10

Tracklist:

  1. Repulsive Morphology
  2. Bringer Of Plague
  3. Dragon's Will
  4. The Eternal March
  5. Beneath Decrepit Earth