Banner Heavymetalno 23september2022 Summermetalfest Update

Azusa "Loop Of Yesterday"

av yngve

Azusa 20Selskap: Indie Recordings

Release: 11.04.20

Å joda, Azusa leverer!

Sist var jeg ikke heeeelt der, men denne gangen stemmer mye. Det som gjentar seg, er avslutningen på anmeldelsen av debutskiva: "Og at det prikket litt i Voivod-muskelen min underveis er bare av det gode."

Azuza@www

Og Detach, den låten altså! En blanding av Meshuggah og klassisk metal, med hissige beats fra en av Norges bedre trommeslagere; David Husvik. For en mann. Også referanser til Djerv er å finne, sjekk låten Monument, og vi hører en likhet mellom Eleni og Agnete

Vokalen til Eleni er virkelig noe for seg selv, fra det dypeste mørke til ren balsam for sjelen. Om du er skeptisk til hardere vokalbruk, er det anbefalt å lytte til dette albumet og la det gro på deg. Du vil oppleve at helheten er verdt eventuelle fordommer, og at helheten fungerer så bra at du lytter til vokalen som et instrument, med og uten fuzz ;).

Ellers er det jo verdt å nevne at David på trommer og Christer på gitar kommer fra Extol, og at bassist Liam også er kjent for sitt virke i Dillinger Escapeplan. Det skaper sammen er rett og slett noe unikt, har de skapt egenart? Jeg vil gå så langt som å si det, og det er ikke lett i 2020.  

Produksjonen er rå, alt er krystallklart, kontraster i lyd, trøkk, balansen mellom det rå og vakre, drivet, jeg vil nesten gå så langt å si at jeg ikke savner noe, eller ville ha fjernet noe fra Loop Of Yesterday. Bare tittelkuttet alene, effekten av den korte sangen, vakre, sarte, som bryter opp, troner på pallplass. Litt Pj Harvey-ish, som aldri er feil.

En sterk åtter, det skal de ha, og jeg har hørt mye på denne, men jeg må se om jeg finner noen kroner til å kjøpe fullversjonen, denne ser jeg for meg kan bli spilt framover. Levetiden er der, i skrivende stund, og jeg holder en knapp på at skiva ikke vil svekke seg de nærmeste årene. 

8/10

Tracklist:

 1. Memories of an Old Emotion
 2. One Too Many Times
 3. Detach
 4. Seven Demons Mary
 5. Support Becomes Resistance
 6. Momentum
 7. Loop of Yesterdays
 8. Rapture Boy
 9. Skull Chamber
 10. Kill-Destroy
 11. Golden Words
 12. Ritual Aching