Deception Add 050324 Karmøygeddon 24

Avatarium "All I Want"

av yngve

Avatarium All I Want Zps4gd0vqezSelskap: Nuclear Blast

Release: 14.11.14

Svenske Avatarium er ute med ep, den kom rett før jul i fjor og har nå klatret seg til toppen av bunken her hos meg.

Avatarium@Facebook

Det sier en del om hvor mange skiver jeg får :), men som jeg gjentar gang på gang; skiver som har datostempling har ikke livets rett, fet musikk er fet musikk også lenge etter release. Det gjelder også om musikken er ræva.

Avatarium smeltet jeg for når jeg hørte låten Moonhorse for en tid tilbake, hvilken sykt fet låt! Ny ep, hvor ville de gå? Ville de gjenta seg selv? Nope, her er det et ganske annerledes band, men fortsatt tuftet på 70-tallets hardrock og med doom i margen.

Dette er en merkelig utgivelse, det er et band som trekker i mange tråder, og ender opp som fryktelig bra. I en tid mange band kjører retro så det lukter svidd og følger oppskriftene bedre enn Helstrøm, er Avatarium noen så sjeldent som et band som går sine egne veier, og som er utrolig genuine i sine angrep.

De flørter vilt med de tunge banda fra 70-tallet, de bruker også virkemidler som er litt psych samt at de tør å være tilgjengelige og sprø på en gang. Det er dog en rød tråd av melankoli gjennom skiva, det påpeker jeg fordi jeg egentlig synes bandet var litt lykkeligere nå enn før, men det er kun enkle grep som gjør at jeg tenkte slik. Tempoet er i noen tilfeller skrudd litt opp, da blir noe av doomfeelen borte, men det er fortsatt doom/hardrock, om du skjønner. Og gitarsoloene som lukter sterkt av Blackmore er aldri feil.

Og låtene vokser og vokser, de er rett og slett geniale i sin komplekse enkelhet.

8/10

Tracklist:

  1. All I Want
  2. Deep Well
  3. Pandora’s Egg (live)
  4. Tides of Telepathy (live)
  5. Bird of Prey (live)