Karmøygeddon 24

Astrosaur, norsk stonerprog

av yngve

Astrosaur Debut 2017Instrumentalbandet kommer med skive snart, og konserter.

28. april melder Angunn@Hito Promo at albumet kommer, selskapet bak er Bad Vibes Records.

Astrosaurs medlemsmasse ser slik ut:

 • Eirik Kråkenes (gitar)
 • Steinar Glas (bass)
 • Jonatan Eikum (trommer)

Gjengen er ifølge presseskrivet alle "...utdannet ved musikkonservatoriet i Kristiansand og er også involvert i andre prosjekter som blant andre Einar Stray Orchestra, Leprous, Heigh Chief, Mhoo og Mads With."

Astrosaur@Facebook

"Sporene på debutalbumet til Astrosaur ble opprinnelig laget for å fungere i et livesett. Idéen var å skape et sammenhengende verk som tok lytteren med på en sonisk reise, gjennom tid og rom, og gjennom ulike stilarter og stemninger, knyttet sammen av en helhet gjennom konserten. Da tiden kom for å utgi musikken i et plateformat ble det derfor naturlig å spille inn låtene live i studio, og på Fade In // Space Out vil man høre at låtene er knyttet sammen gjennom musikalske referanser. De ulike sporene ble satt nøysomt sammen for å legge til rette for et narrativ, med de svingninger som følger med enhver god historie."

Vi leser at bandet mener at trioformatet med bare gitar, bass og trommer, understreker bandets luftige uttrykk, og gir medlemmene et stort spillerom musikalsk sett. Gitarist Eirik utdyper:

"Vi digger å fylle rommet med masse forsterkere, hissige effekter og store trommer og bare pushe grensene for hva vi kan gjøre med instrumentene våre. Det gir en enorm frihetsfølelse. Uansett hvordan man organiserer et band, vil vokalisten alltid være den som får mest oppmerksomhet. Det slår aldri feil. Instrumentalistenes viktigste rolle er å backe vokalisten og aldri komme i veien for tekst og melodi. Det ville vi ikke ha noe av i Astrosaur. Vi ville ha et band hvor alle medlemmer er likestilte og hvor musikken kan snakke for seg selv, så vi ville ikke ha en diva. I Astrosaur kan vi alle være divaer."

Tracklist:

 1. Necronauts
 2. Space Mountain
 3. Yugen
 4. Fishing For Kraken
 5. Space Out

Konserter:

 • 6. mai:  Tromsø@Bastards (+ Bölynder på Bastard)
 • 13. mai: Kristiansand@Vaktbua
 • 19. mai: Bergen@Hulen
 • 26. mai: Oslo@Krøsset

Bandbilde, fotograf: Sara Angelica Spilling

Astrosaur 2017 Sara Angelica Spilling