Deception Add 050324 Karmøygeddon 24

Aspherium til Tons Of Rock

av yngve

10654144 852436084769629 187100153 NAspherium, ett av Norges absolutt mest spennende metalband for tiden, vant en plass på årets Tons Of Rock. 

Nettstedet Headbanger hadde en konkurranse hvor folk kunne stemme fram ett band til spillejobb på Haldenfestivalen. Jeg måtte jo bare plage trommeslager Bjørn Tore litt, og først tappet jeg litt på magen hans for å sjekke stemningen. Hvordan var så magefølelsen når dere søkte? Når dere så alle de andre banda?

"Magefølelsen var så som så" forteller han, men innrømmer at ønsket om å havne på plakaten var der, men det var også følelsen av at mange sterke band slåss om jobben. Som ekte positive pessimister, tenkte Aspherium at "...man får ikke noe verre enn nei" - som altså skulle vise seg å forbli et ubrukt alternativ.

Hva tror du dette vil ha å si for Aspherium?  "Hva dette bringer i fremtiden er jo selvfølgelig umulig å si, men sjansen for å få spille for ihugga metalfans og et bredt pressekorps er aldri feil."

Bjørn Tore nevner pressekorps, og som mange band vet er det jo på festivaler en del journalister man kan fore med skiver og forespørsler, og å spre navnet så bra man kan. Skape et kontaktnett. Bjørn Tore er med på dette. "Vi må jo promotere dette og bruke det for det det er verdt, merch blir ihvertfall tatt med!"

Og hvordan var følelsen når dere vant? Det er jo ikke bare det at jobben ble sikret, men at flertallet faktisk stemte dere fram. "Det føltes litt som en aprilspøk, men det gikk fort over, smilet satt løst resten av kvelden. Det betyr veldig mye for oss at vi ble stemt frem, at flertallet gav oss seieren og sjansen til å vise hva som bor i bandet. Vi skal gi alt og litt til, det er sikkert!"