Ascended Dead "Abhorrent Manifestation"

av rune stordahl

A3040461108 16Selskap: Invictus Productions

Release: 17.03.17

Hissig og aggressiv Death Metal fra California.

Det skal jo godt gjøres å snekre sammen et produkt innenfor denne sjangeren som oppleves både brutalt og ultravoldelig uten å bikke over i kaos, men det har den San Diego-baserte kvartetten klart å få til. I kontrollerte former går det unna i et helvetes tempo med mørke motorsagriff, frenetisk tromming, bassromlig og råtten kjellervokal. Den eneste pausen kommer i den instrumentale Dormant Souls, som overraskende nok er fremført på akustisk gitar med litt vindeffekter i bakgrunnen. Den bryter ganske radikalt med resten av låtmaterialet, men gir en fin dramaturgisk effekt for lytteropplevelsen.

Men utover det er altså deres modus operandi å gå rett i strupen til lytteren på en blodtørstig og hensynsløs måte. Og det skal godt gjøres å stå imot et angrep fra dem om man liker Death Metal. Subsjangermessig syns jeg de er vanskelige å plassere, noe som absolutt teller i positiv favør. De er ikke old school, ikke US, ikke EU, ikke svenske, ikke Tech, ei heller lar de seg plassere i den Cavernous-stilen som har dominert undergrunnen de siste årene. Men låtskrivingen er nok estetisk sett orientert mer mot dagens scene, enn den som ligger 25 år tilbake i tid. Det samme gjelder den knakende tøffe produksjonen.

Ascended Dead@Facebook

Dette er fullengderdebuten til Ascended Dead, men folkene bak er rutinerte musikere og det høres, for Abhorrent Manifestation overbeviser og er absolutt ei Death Metal-skive som er verdt å plukke opp.

7,5/10

Tracklist:

  1. The Promised Time
  2. Bloodthirst 
  3. Perdition
  4. Ensnared for Eternity
  5. Dormant Souls
  6. Subconscious Barbarity
  7. Fissure of Chaos
  8. Dawn of Armageddon
  9. Last Ritual (Possessed-cover)
  10. Inexorable Death