Kilanerin-a_war_against_the_world-add_kort-500-opt

Aeon Zen "Inveritas"

av yngve

Aon Zen 19Selskap: Richard Hinks Music

Release: 10.05.19

Dette må vel være en våt drøm for progmetallere?

Aeon Zen@www

Jeg hører drama, energi, skills, jeg hører noe som kan minne om en del av det Ayreon driver med. Rett og slett et helstøpt album, Inveritas.

Lydbildet er flott, litt digitalt, litt sterilt, men samtidig en tyngde og et trøkk som appellerer.

"Aeon Zen is a band that is defined by the contrast of opposing musical ideas and creativity. Merging modern metal with complex song structures and a broad range of styles, Inveritas contains just as many hooks as it is complex, with songwriting always being at the forefront. The album explores diverse lyrical themes ranging from domestic violence to video games, but brings them together to create a cohesive yet stimulating album."

Noen ganger, som på tittelkuttet, minner Aeon Zen om Dream Theater, bare med bedre vokal. Det er ikke så ulikt faktisk, og selv om det er litt tyngre dette, og ikke så progga, vil jeg tro at fans av DT kan like AZ.

Skills ble nevnt, det er habile karer dette. Bassist Rich, som kontaktet Heavymetal.no om dette slippet, er også livebassist for Annihilator. Det er et hint av litt hard metal på Inveritas, og mulig er det det som gjør at skiva er lett å like for meg. Blir det for søtt blir jeg støtt :).

Et bra slipp, solide låter, bra framføring, bra lyd, engasjerende, for meg var det et friskt pust i en sjanger som ikke alltid klarer å treffe meg og mitt.

8/10

Tracklist:

  1. Rebel Theory
  2. The First And Only Line
  3. Another Piece That Fits
  4. The Last Alive
  5. The Treachery of Images
  6. Disconnected
  7. The World Without Sky
  8. Inveritas