Adjentist "Disintegrate"

av yngve

Adjentist 17Selskap: Rob Mules

Release: 15.12.17

Tromsøværingene har en flott skive ute, industrielt og moderne.

Det er et band som leker seg med både dualvokal, ren og growl/scream, og musikk som gjerne er kontrastfylt. Jeg har hatt denne skiva lenge, dessverre samler det seg opp mye når man blir liggende litt i sykesenga, men fordelen er at denne har fått spunnet godt i spilleren, og jeg er trygg på at jeg er der jeg kommer til å være med albumet.

Adjentist@Facebook

Jeg er ikke veldig bevandret i slik metal, men selv om jeg hører mye av det, er det et miljø, en type musikk som ikke sitter voldsomt godt i systemet mitt. Fordelen er kanskje at jeg ikke har så mange referanser, at jeg klarer å lytte uten å ha tre tonn skiver i samme gate. Jeg har ofte valgt slike løsninger, å heller plukke noen band i en sjanger og ikke ta totalt overkillpille.

Adjentist fikser svært bra å få meg som lytter til å henge med gjennom hele skiva. Mye av den fortjenesten tror jeg dette dystre og monotone som ligger under rytmikken kan krediteres for. Låtene kan oppleves å gå litt i ett, men helheten på skiva falt godt i smak her. Man merker at de har jobbet mye med dette, og at det ligger mange timer bak for å komme til ferdig produkt. Jeg er jo vant til fire-fem karer som sitter og står i  et lokale og svetter - idag er det veldig annerledes, og hvor mye blir gjort foran skjermer og på forskjellige steder. Adjentist framstår som et band som låter litt klinisk, litt digitalt, men det er en tyngde og en varme her også, og det er den jeg liker.

Litt lite variasjon i min bok, men er du fan av slike litt futuristiske metalband, hiv deg over Facebooklinken og få deg en kopi.

7,5/10

Tracklist:

  1. Future: Digging Graves 
  2. Collapse (feat: Benjamin Sture)
  3. Disintegrate 
  4. Oathbreaker 
  5. Hollow Heart
  6. Reincarnated Evil
  7. Solid State
  8. Shallow
  9. Within 
  10. Standstill