Karmøygeddon 24

Abyssic "Brought Forth in Iniquity"

av yngve

Abyssic 22Selskap: Osmose Productions

Release: 28.10.22

Denne gangen har Abyssic spadd seg enda lengre ned i det svarte hullet. 

Abyssic@Facebook

Doom er det definitivt fortsatt, men det er en pompøs og mørk form for doom. Jeg hører litt av det tidlige Swallow The Sun i dette, litt vokalen og litt når de riffer på det tyngste, og de triste gitarmelodiene. Og ja, det er en forskjell på hva finnene i Swallow The Sun gjorde i starten og slik de er nå. 

Fem låter og 50 minmutter, hvor den korteste er seks og et halvt minutt, og tittelkuttet nesten sprer sine svarte vinger i opp mot nitten, come on! Det er doom! Og det fungerer kjempebra. Ikke en eneste gang i de rundene jeg har vært i selskap med Brought Forth in Iniquity har jeg kjedet meg. Det er alt fra gitarbaserte temaer til de virkelig store og kinematiske. Og ved et par anledninger fikk jeg flashback til Bram Stokers Dracula-filmen fra 92, og i min bok er det et kraftig kompliment.  

Lydbildet males med de største penslene, jeg ser for meg en svaber dyppet i svart maling, som påføres med treige store bevegelser. Det er dog gjort plass til kjappere partier, og siden jeg ofte forfekter variasjon som noe viktig, gjør disse innstikkene skiva godt. Men hadde de valgt å gå for 100% tyngde, hadde det også vært velfungerende. For det er så vakkert og tungt om en annen, stort og mektig vekselvis med kjøttkake- og poteter-metal.

På djevelvisa går det unna, her skriker de på de maktene jeg nok prøver å holde unna, haha, og dette er en låt som kanskje er den som inneholder mest variasjon. 

Jeg er svak for vokalen altså, den utrolig dype og bra growlen må høres, og nytes! Jeg har i alle år holdt Ronny i Trail Of Tears som en av de ypperste, men her på Brought Forth in Iniquity er Håkons vokal pinadø meg total makt!

8/10

Tracklist:

  1. Cold as Winter Storm
  2. Chronicle of the Dead
  3. Mirror of Sorrow
  4. Djevelens lys
  5. Brought Forth in Iniquity