Deception Add 050324 Karmøygeddon 24

A Sickness Unto Death "The Great Escape"

av arni sørlie

ThegreatescapedigipakSelskap: Source Of Deluge

Release: 20.11.15

Tysk doom med grunnmur i den episke doomen man kjenner fra 90-tallet, men med krydder av mer moderne tilnærminger i form av samples og hardere partier rent musikalsk.

A Sickness Unto Death@Facebook

Man skal ikke langt ut i The Great Escape før man hører og kjenner litt på kjente toner. Allerede i låt nr. to, der får man den episke gamleskolen (Paradise Lost) i verset, og den litt typiske Katatonia (les;Viva Emptiness-perioden) i refrenget. Hopper man videre til låt nr 8, Judgement, får man en god Anathema-vibb. Går man helt til slutten, til Remains Of Misery, da får man et litt progga riff, noe som frisker opp. Altså, man får masse doom i sjangeren til nevnte sammenligninger, men det betyr ikke at det på noen måte ødelegger for bandet.

Jeg syns doom er kult når det blandes inn stemningsfulle solopartier, da særlig gitar, soundscapes med samples og akustiske partier. Dette får man på The Great Escape, noe som løfter helhetsinntrykket. Det trengs litt variasjon hvis man skal høre over timen med doom, for ja, The Great Escape runder timen i spilletid.

Mitt største aber, som også fikk litt tyn når jeg anmeldte bandets første slipp Despair i 2013, er vokalen. Det er en ganske spesiell vokal, ikke akkurat melodilinjene, men selve stemmen. Masse identitet, men mang en gang gjennom høringene får jeg litt sånn arghh, du ødelegger det vakre instrumentale nå. For alt jeg vet er det kanskje vokalen som nettopp gjør the shit for deg som lytter, men at det blir noe monotont og kjipt, det tror jeg ikke jeg er alene om å mene.

Et veldig bra innslag i doomscenen hvis man liker doomen uten gravmørk growl, og syns det er lov med litt variasjon på det instrumentale. Med en bedre vokal ville jeg lett kjørt karakteren et par hakk opp, og ja, jeg tar lett kritikk for å kanskje være litt for subjektiv også;)

6/10

Tracklist:

  1. The Great Escape 
  2. Intoxicated 
  3. The Atonement Ship 
  4. Lost 
  5. The Concrete Lake 
  6. The Uniqueness of Two 
  7. Prejudice 
  8. Judgement 
  9. Purgatory 
  10. Remains of Misery