Valgaldr "Østenfor Sol"

av steinar selstø

16711535 1108848725907524 1809239947131925102 NSelskap: Private

Release: 11.12.15

Av undergrunn er du kommet, i undergrunnen skal du forbli …

Valgaldr har blitt et enmannsband etter at en halvdel tragisk gikk bort i fjor. Mannen bak, Øyvind Kvalvågnes, har en hop ulike prosjekter på gang. Sett fra utsiden later det til at han er involvert på ulike nivåer i ulike band, men her i Valgaldr er han nødvendigvis en bærebjelke. Han lykkes med mye på denne debuten, men lenger enn til en liten kjerne av lyttere vil likevel ikke Valgaldr nå. 

Valgaldr@Facebook

Østenfor Sol byr, kort fortalt, på klassisk norsk black metal. Absolutt alt ved denne utgivelsen oser, eventuelt stinker, av musikken som ble gitt ut på den første halvdelen av 90-tallet. Låttitler, lydbildet, den grimme vokalen og den uhellige feelingen av skog og mark ... Kall det gjerne kopiøst eller unødvendig, og du har rett. Samtidig er det fortsatt slik at en skive kneip funker nå og da dersom den er bakt av kyndige hender og med kjærlighet.

Kvaliteten på riffene her er absolutt ikke verst, overgangene sitter som et skudd og låtene innehar nok identitet til at man ikke føler den samme låta går på repeat i det uendelige. Et klart minus er den dalende kvaliteten som gjør at interessen daler betraktelig mot slutten, men Østenfor Sol er likevel ganske så trivelig å lytte til. 

6/10 

Tracklist:

  1. Tusen steiner 
  2. Et slott i skogen 
  3. Taakenatt 
  4. Aske til aske 
  5. Vargnatt 
  6. Over fjellheimen 
  7. Slagmark 
  8. Begravelsesferd