Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Space Vacation "Cosmic Vanguard"

av yngve

Cover170x170Selskap: Pure Steel Records

Release: 05.12.14

Amerikanske Space Vacation slapp for en tid tilbake dette albumet, og i motsetning til mange andre nykomlinger, vanker det fet metal.

Space Vacation@Facebook

Grunnen til at jeg nevnte denne motsetningen er at det dessverre florerer med mediokre band, noe man alltid vil oppleve når en sjanger har en opptur eller at en retrobølge skyller over oss. Men så har du disse øyeblikkene hvor det freser litt og man får höydare.

Californiabandet er uptempo og fete, ikke så ulikt sine sjangervenner i High Spirits, som de selv namedropper. Det er også plenty av snacks i gitaravdelingen om du digger klassiske Maiden. Verdt å nevne er at gitarist Kiyoshi har vært med i velkjente Vicious Rumors.

De drar inn nwobhm i presseskrivet, og noen av låtene er relativt tett opp mot denne bølgen. Ta en låt som Get Down, her lukter det skikkelig oppvekst for min del. Partiene her minner om band som Trespass for eksempel, noe som sjelden er feil.

Et mer enn godkjent album, hvor de fleste sporene la igjen svartrøyk. Ikke en innertier, men en sterk syver og nestenvipp opp til åtteren bør være kurant slippe mot bandet.

7,5/10

Tracklist:

  1. On Your Feet
  2. More Is More
  3. Rolling Thunder
  4. Cosmic Vanguard
  5. Get Down
  6. The Living Damned
  7. Say My Name
  8. Eye to Eye
  9. Witch Wizard
  10. Battle Jacket
  11. Land of Steel