Raising Insanity "Faith"

av yngve

Raising Insanity 17Selskap: Private

Release: 11.08.17

Stavangerbandet kom med skive for ikke så lenge siden.

Skiva ble spilt inn hos Ragnar Nord-VarhaugStudio Valhalla, og mikset og mastret i tyske Mega Blaster Music Services av Timo Bonner. Produksjon er bra, trøkket er der, melodiene er ivaretatt og drivet fanges kløktig. Jeg likte spesielt godt hvordan trommene la seg, og gitarlyden. Nivåene generelt gjør at alle i bandet få si sitt.

Vokalist Kenneth Lee sa følgende i forkant av skiva, om innholdet på tekstfronten: "Faith er et konseptalbum som har en rød tråd gjennom alle sangene i form av en historie skrevet som kapitler i en dagbok av en jente med navn Faith. Hvert kapittel representerer følelser vi alle sliter med psykisk/fysisk med hver dag som alle kan relatere til."

Jeg har bare den digitale versjonene, og måtte til og med lete opp coveret (band er ikke alltid flinke til å legge ut slikt på sine Facebooksider :)), tekster har jeg altså ikke lest. Men de klarer veldig bra å formidle følelser i musikken.

Raising Insanity@Facebook

Det Raising Insanity tjener grovt på er denne balansen mellom det harde, riffete, og det melodiske. Det er i min verden nesten avgjørende om et moderne band som dette skal komme i mål. Om man velger å vippe over på en av sidene her, er det ofte jeg faller av. Men Faith er et album som fikser å holde nerven. 

Vanligvis er introer på nesten tre minutter drepen, men sammen med outroen er det fine avbrekk og tjener helheten. 

Favoritter? Jeg falt hardt for Vengeful Spirit, der hadde den røffe vokalen virkelig godt tak. 

De av dere som liker In Flames, eller litt av disse banda som spiller oppdatert metal, bør sjekke ut Stavangergøtta. Det er ikke så poppete som In Flames, som i min bok er positivt.

7/10

Tracklist:

  1. Chapter One - Faith
  2. Calamity
  3. Dark Places
  4. Useless
  5. R.A.G.E.
  6. Fervor
  7. Vengeful Spirit
  8. Chapter Eight - Redemption
  9. Silver Line