Deception Add 050324 Karmøygeddon 24

Predatory Light "MMIV"

av rune stordahl

PredatorSelskap: Pesanta Urfolk

Release: 30.03.2015

'MMIV' var en to spors demotape i fjor, men har blitt proff 10'' vinyl-ep i år. Og det er fullt forståelig.

Et pompøst presseskriv til tross: de to låtene som utgjør denne utgivelsen viser et band som har full kontroll over ulydene de kverner ut av instrumentene sine. Selv vektlegger de spennet fra Black Metal til de mer sludgy og dooma partiene som en av sine viktigste kvaliteter og de er absolutt inne på noe der. Nå skal det sies at selv om bandnavnet var nytt (for min del), så består det av rutinerte musikere som har fartstid fra blant annet Anhedonist og Ash Borer. Likevel kommer jeg ikke bort i fra at når de ligger og lurker i det sorteste tjærehelvete, minner det ikke så rent lite om Necrite og deres Oppressive Black Metal. Det er godt mulig at Necrite fant på den subgenren selv, men den passer ekstremt godt på musikken deres, og tidvis altså også på det Predatory Light driver med.

Predatory Light er ikke avhengig av hyperblast-trommer eller tremolopicking for å tydeliggjøre genren de har sitt opphav i, eller for å formidle knugende mørk stemning. Tvertimot vil jeg si. Det er i disse seige, atmosfæriske og skingrende dissonante partiene at de virkelig er i sitt ess. Vokalen, som er av den mer kjellerdype og drønnende varianten, kommer også mer til sin rett i denne sammenhengen. Men for all del: det er ingenting galt med de mer kjappe og brutale sakene til bandet, bare så det var nevnt.

EP-en måtte riktignok noen runder i spilleren før materialet festet grep, men etter fire-fem runder ble det tydelig at det egentlig er temmelig barske saker som blir servert. Varigheten er på knappe 18 minutter og trangen til å trykke «play» etter at de minuttene er overstått er påtagelig. Jeg utelukker ikke at MMIV er på fortsatt stigende kurs her i heimen, men et sted må man stoppe opp og ta et øyeblikksbilde.

Som et siste PS kan det nevnes at EP-en ligger for nedlasting på bandcampen deres til «betal så mye du vil»-pris.

7/10

Tracklist:

  1. Changing Skins
  2. Spiritual Flesh