Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Odin's Court "Turtles..."

av yngve

Odin's CourtFull tittel: "Turtles All The Way Down"

Selskap: D2C Studios/ProgRock Records

Release: 03.03.15

Amerikanske Odin's Court er ute med nytt album, over en time med progressive musikk.

Odin's Court@Facebook

Jeg er ikke voldsomt kjent med dette bandet, men fra skrivet som fulgte med, ser jeg at de henter inspirasjon fra type Dream Theater, Iron Maiden, Devin Townsend og Porcupine Tree, samt Him. Og Pink Floyd og Queen. Det betyr at de mikser metal med klassisk rock, moderne galskap og..Him?

Resultatet har blitt et album som trenger litt tid for å vokse. Ikke fordi det er en svak skive, men når man har å gjøre med et band som dette, som ikke prøver å unngå svulstige og tekniske låter, må man belage seg på å lytte litt ekstra. 

Jeg er ikke veldig fan av denne typen progrock. De bruker også metal som forklaring, men jeg holder en knapp på rock. Det blir litt kjedelig synes jeg, det på tross at de er flinke musikere og har en klar agenda med musikk og konsept. 

Tematikken på dette konseptalbumet er universet, høna eller egget, hvordan startet det hele. Dette er et område jeg ikke gidder å begi meg inn på, men jeg betviler ikke at bandet har jobbet mye med tekstene. 

Gjennom hele skiva hører jeg et band som oser av spilleglede, som elsker det de gjør, men som også etter min smak blir litt tannløse. For fans av litt stueren progressiv rock som heller mot metal er Odin's Court helt sikkert et alternativ, for meg som liker litt mer fart og spenning og skitt under neglene, er dette dessverre litt for fint. men altsp et bra band.

6/10

Tracklist:

Universe
  1. Turtles All The Way Down, Pt. 1
  2. And The Answer Is…
  3. … But What’s The Question?
  4. Insomnia
  5. The Depths Of Reason
Life
  1. Turtles All The Way Down, Pt. 2
  2. The Warmth Of Mediocrity
  3. (A Song For) Dragons
  4. The Death Of A Sun
  5. Back Where The Daffodils Grow
  6. Life’s Glory
Everything
  1. Turtles All The Way Down, Pt. 3
  2. Box Of Dice (Does God Play?)