IEatHeartAttacks "Please Just Dance Death"

av yngve

I Eat Heart Attacks   Please Just Dance Death Cover.JpgSelskap: Fysisk Format

Release: 10.02.17

Norske IEatHeartAttacks er effektive.

Effektive i den forstand at de ni sporene klokker inn på rett over 20 minutter, og fordi det ikke kaster bort noe. Dette er et tilfelle av å arrangere og gjennomføre en skive type gå på jakt og ikke la noe gå til spille. Alt er kuttet til beinet, det er ikke noe unødvendig her, alle låtene er kompakte i det å ikke tillate dødtid. 

IEatHeartAttacks@Facebook

Musikken er sprudlende men litt bråkete hardcore, med mange smileys og en fin tone. Og melodier. De leker seg i et svært balansert terreng, hvor drivet og aggressiviteten er hardcore, mens det florerer med melodiske gitarlinjer og enkelte kombinasjoner med rytmikk og gitarer som smitter, på en bra måte. 

Jeg er ikke her at dette er musikk som hives på i hverdagen, men når det kommer under lupen og skal settes søkelys på, er det gledelig å oppdage at trioen fikser å ikke slite meg helt ut. Slike band er ofte i stand til det, de kaster deg i veggen mens de er altfor nær, og spytter og freser mens du prøver å komme deg unna. IEatHeartAttacks er litt her, men samtidig som de holder deg fast, koser deg også litt med deg :).

En kort, kontant og veldig gjennomført skive som vil glede fans av sjangeren. Jeg tror ikke medlemmene har veldig mye pust etter å ha framført noe slikt live.

For kjennere først og fremst, men det kan godt finne veien til folk utenfor dette miljøet også.

7/10 

Tracklist:

  1. Liar
  2. The Six
  3. Refuge Tropicana
  4. M.I.A.
  5. Two-Step
  6. Drowning Is My New Favourite T
  7. Please Just Dance Death
  8. You Will Try To Escape
  9. Black Hearts