Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Fierce Cult "Where Humanity Ends"

av yngve

Fierce Cult 21Selskap: SAOL/CMM GMBH

Release: 21.10.21

Thrash fra Spania, det er ikke hverdagskost for meg. Ei heller helgebørste.

Fierce Cult@Facebook

Jeg føler bandets energi gjennom høyttalerne, for de er svært in your face. Thrashen har nyanser, det er mye hardere metal inne i beinmassen til spanjolene, men aldri slik at de vipper bort fra å være hard thrashmetal.

Om menneskeheten møter sitt endelikt med trioens thrashmetal, vel, det skal jeg være forsiktig å mene noe om. Men jeg synes den tyngden, den råskapen i riffingen, sansen for å av og til variere med tekniske detaljer, bruke slagkraft, det skal applauderes. Over tid ble kanskje vokalen litt ensformig, og lydbildet gjør det litt mer moderne enn det jeg personlig liker, men det er bra håndverk. Musikk og lydbilde knuser maks sammen. 

De vet å bruke fete riff og breakdowns når det trengs, og her viser de at de nok ikke bare har vokst opp med gammel thrash, uten at jeg vet alderen og historikken på medlemmene. Det jeg vet er at gjengen har uttalt at de med bandet og musikken "...kanaliserer sinnet, frustrasjonen over dagens samfunn, og samler folk for å moshe og kose seg med metal."

Det er nok krutt her til at jeg anbefaler folk som vil ut med litt aggresjon å prøve seg. Det er bra spilt, knusende framført, og en kaskade av argh og brøl. Thrash er det i det store og hele, men altså med enkelte penselstrøk av andre stilarter.

Og som vanlig er det store forskjeller i volum på cd-en jeg spiller og videoen jeg sjekker når jeg baker inn her, så støtt opp og kjøp om du kan. 

7/10

Tracklist:

  1. The Beginning...
  2. One Shot, One Death
  3. Share My Death
  4. Choose Your Gun
  5. Anger
  6. Broken Glass
  7. Where Humanity Ends
  8. Feed On Fear
  9. Bite The Hand
  10. There's Something In My Dreams
  11. Blood
  12. ... Of The End