28951185 10155854216986858 4808657354675453952 NUnnamed

Bloody Heels "Through Mystery"

av yngve

Cover TmSelskap: Private

Release: 20.05.17

Melodiøs hardrock, bedre enn mange.

For å finne bandet, må vi faktisk reise nedover til Latvia, et land ihvertfall ikke jeg forbinder med metal eller hardrock. Men Lativa it is. jeg hadde gjettet på svensk, men Latvia er jo ikke så langt unna, kun en båttur :).

Bloody Heels@Facebook

Gjengen har sikret seg en fabelaktig produksjon, som virkelig passer på de lettere glatte låtene, og med det blir hardrocken ofte vippet over i et aor-landskap, og ørlite glam. Jeg ser de blir omtalt som et glam-/sleazeband, men jeg holder en knapp på melodiøs hardrock som sjanger. Det er uansett ikke viktig. Tidvis er det glatt at det formelig renner ut av høyttalerne, men det er også gjort god plass til feite gitarsoloer og instrumentering på et høyt nivå, så det er vel snakk om en semi-grov skive med søtt pålegg.

De har denne dybden som Dokken ofte hadde, og heldigvis har vokalist Vicky ikke denne nasale greia som Don drev på med. Her snakker vi en myk stemmeprakt som ligger utenfor fistelverdenen, så ikke vær redd for det om du begynte å skjelve nå :). I de rolige partiene, og i noen av de hvor kraften vektlegges litt, kan Vicky minne om en versjon av Coverdale, om vi tenker litt på Whitesnakes puddelperiode. Sjekk bare tittellkuttet.

Du får ikke en tøddel nyskapende musikk her, selv om dette ikke er hverdagskost akkurat i dag - men du får en knallsterk utgivelse som ikke gjør noen feil, og som leverer nær optimalt innenfor sine rammer. Og som jeg skrev i ingressen, dette er bedre enn mange, og bedre enn mange av de som en gang, når jeg var, host, yngre, skapte denne sjangeren. Helt opp til Skid Row når de ikke, men de prøver på Cheap Little Liar :). Hør og se låten under.

Ikke heeeelt meg, men jeg kan ikke se forbi kvaliteten på et slikt slipp. Det er en del av å anmelde det, å fikse å legge egen smak til side, men samtidig, jeg liker mange band som ligner på Bloody Heels, så helt feil var det ikke.

Coveret ligger i motsatt ende av musikken, der skal det ikke mye til før det hadde vært en forbedring gitt.

8/10

Tracklist:

 1. Danger Calling
 2. Can’t Help Myself
 3. Through Mystery
 4. Victim
 5. Cheap Little Liar
 6. Hope
 7. Bittersweet Memories
 8. Take Off Your Mask
 9. Love May Have Gone
 10. P.A.T.P.
 11. One More Time