28951185 10155854216986858 4808657354675453952 NUnnamed

Au-Dessus "End of Chapter"

av ruben haug

A0154562826 16SelskapLes Acteurs de l'Ombre Productions

Release: 19.05.17

Denne plata med litauiske Au-Dessus har jeg levd med ei lita stund, og brukt god tid på, for den satt ikke med en gang. Det tok faktisk ganske lang tid før den begynte å vokse på meg. Og grunnen til at jeg har brukt såpass tid på den er av to grunner; jeg hørte at dette var kvalitet, og at plata kom ut via Les Acteurs de l'Ombre Productions, et selskap jeg har veldig sansen for.

Bandet spiller såkalt post-black metal ispedd små doser sludgy riff, så dette er både seigt og heftig om hverandre. Jeg skal ikke drive med noen namedropping, men de gir meg tidvis samme feeling som endel franske black metal-band gjør, og det var dette jeg hørte tidlig i lyttefasen, og som gjorde at jeg ikke skrev omtalen med en gang.

Au-Dessus@Facebook

Les anmeldelse av bandets forrige skive HER, forfatter: Rune Stordahl.

Ingenting revolusjonerende, men veldig stødig og velskrevet musikk med gode arrangementer, knall vokal og fete riff. Når de smadrer i vei i tung takt er dette blytungt, samtidig som de har beholdt kulden i riffene sine. De lurer inn melodiske riff her og der, uten at det føles varmt eller feil av den grunn. End of Chapter har et gjennomgående driv jeg liker, og plata føles på en eller annen måte tematisk, uten at jeg kan forklare hvordan eller hvorfor. Helhetlig er vel kanskje et annet ord for det.

Det å ta seg litt tid kan enkelte gang være nøkkelen til å oppdage hvor bra noe kan være, og så er tilfellet med End of Chapter. Jeg kunne fort avfeid dette og smelt fra meg en sekser, men slik skulle det altså ikke bli. Plata er knallfet og havner etter utallige gjennomlyttinger på:

8/10

Tracklist:

  1. VI 
  2. VII 
  3. VIII 
  4. IX 
  5. XI 
  6. XII : End of Chapter